duminică, 2 februarie 2014

Vise premonitorii celebre

 Cei care au cercetat existenţa viselor premonitorii au dat şi peste cazuri celebre care au rămas în istorie. Mai jos va prezentam cateva :

 

Scufundarea Titanicului
Strâns legată de visele precognitive este şi scufundarea Titanicului. După ce nava s-a scufundat, mulţi oameni au început să spună că ar fi trebuit să fie la bord, dar şi-au anulat călătoria după ce au visat o corabie scufundată. Desigur, există mari şanse ca o persoană care nu a mai mers niciodată cu vaporul să viseze o scufundare din cauza fricii sau a emoţiilor.

Premonitiile lui  Joseph DeLouise
        Pe 16 ianuarie 1969, noaptea, Joseph DeLouise a intrat într-un bar din Chicago şi a cerut un ziar. Dorea să citească amănunte despre accidentul în care două trenuri se ciocniseră undeva la sud de Chicago. Bărbaţii de la bar au ciulit deodată urechile. Ce ciocnire? Nu auziseră despre vreun astfel de accident. În ziare nu scria nimic. Unde?
- Undeva la sud de aici, a răspuns DeLouise. Din cauza ceţii, s-au ciocnit două trenuri. Cel mai mare dezastru feroviar pe care l-am avut de la al doilea război mondial încoace. Mulţi oameni au fost răniţi şi ucişi. Barmanul a dat drumul la radio. Era ora 23, şi nici o veste despre accidentul feroviar. Două ore mai târziu, în ziua de 17 ianuarie la ora 1 dimineaţa, două trenuri de Illinois s-au ciocnit frontal, la 45 de mile sud de Chicago, în plină ceaţă. Patruzeci şi şapte de oameni au fost răniţi şi trei omorâţi. A fost cel mai mare dezastru feroviar din acea zonă în ultimii 25 de ani (deci de la al doilea război mondial).
      DeLouise vorbise deja la o emisiune radiofonică, în ziua de 14 decembrie 1968, şi făcuse chiar profeţia că în următoarele cinci sau şase săptămâni va avea loc un accident feroviar.
Dar ce fel de om este Joseph DeLouise?
Lucrează ca frizer, nu a reuşit să termine şcoala elementară şi, ca mulţi alţi mediumi, face profeţii folosindu-se de o sferă de cristal. Devenit deja celebru, vorbind atât la radio cât şi la televiziune, el a prevestit multe dezastre.
           De exemplu, pe data de 25 noiembrie 1967 a prevestit prăbuşirea unui pod. Trei săptămâni mai târziu, în ziua de 16 decembrie a aceluiaşi an, s-a prăbuşit podul Silver Bridge, care trecea peste râul Ohio la Point Pleasant, în Virginia de Vest. Au murit treizeci şi şase de oameni, şi alţi zece au fost daţi dispăruţi.

Pe 8 ianuarie 1968, DeLouise a povestit pentru anul în curs că în ţară nu se vor produce frământări majore, însă va avea loc o „insurecţie”. Într-adevăr, pe 7 aprilie 1968, guvernatorul din Illinois a declarat că izbucnirea de violenţă din Chicago este o adevărată insurecţie şi de aceea, pentru a nu se pierde situaţia de sub control, au fost aduşi 5000 de soldaţi din trupele federale.


Coşciugul Casei Albe
Se pare că înainte cu două săptămâni de asasinarea sa, Abraham Lincoln a avut un vis în care apărea un coşciug în interiorul Casei Albe, iar când a întrebat cine e în coşciug i s-a spus că e vorba de preşedintele SUA.


Potopul din vis
       În statul Virginia (SUA), aproape de localitatea Staunton, se găseşte un mormânt straniu, situat la aproximativ 11 km de acest oraş, în apropierea vechii ferme a unui locuitor numit Sam Frame.
       Sam Frame şi vecinii săi aveau obiceiul să-şi ducă grânele la moara exploatată de un oarecare domn Palmer. În 1870, ca de obicei, îşi depozitară grâul la moară aşteptând ca ploile de toamnă să umfle râul pentru ca Palmer să le poată măcina grâul. În seara zilei când Frame şi-a adus grâul pentru a-l depozita la moară, a avut un vis foarte viu. Dimineaţa următoare a povestit familiei că a văzut în vis „o doamnă îmbrăcată în lumină” care l-a anunţat să-şi ia înapoi cât mai curând grâul, deoarece o inundaţie urmează în curând să distrugă moara.
      Frame, ascultându-şi intuiţia, a alergat să-şi ia grâul înapoi. Când le-a spus prietenilor lui să-şi urmeze exemplul, aceştia şi-au bătut joc de el. Dar în acea noapte, un adevărat potop a făcut să crească râul într-atât încât acesta a luat la vale moara cu totul, distrugând depozitul, exact aşa cum prezisese „doamna de lumină” din vis.
      Pe piatra funerară a lui Frame se poate citi: „Samuel Frame, îngropat la această fermă, a fost avertizat în vis, de un înger, la 22 septembrie 1870, să-şi ridice grâul de la moara Palmer, numită acum Spring Hill, ceea ce el a şi făcut a doua zi.”


Recomandari : 

Despre Visele Premonitorii + video

Visele premonitorii si explicatia lor

Visele si Psihologia

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu