sâmbătă, 1 februarie 2014

Pozitiile frecvente de dormit - In ce pozitie sa dorm



Pozitiile frecvente de dormit. Care este pozitia corecta ?



Somnul  o parte din viata noastra caracterizata pe wikipedia ca fiind o stare fiziologică periodică și reversibilă, caracterizată prin suprimarea temporară a conștienței, prin abolirea parțială a sensibilității și încetinirea funcțiilor vieții organice.  Tinand cont ca un om doarme undeva intre 6 si 9 ore pe zi va prezentam mai jos pozitiile de dormit frecvente si efectul lor asupra organismului nostru :


Dormitul pe spate
Pozitia cea mai recomandata pentru ca ofera  un echilibru perfect, pastrand organele interne aliniate si prevenind durerile de spate si gat. De asemenea, pozitionarea unei perne sub genunchi poate ajuta si mai mult la alinierea spatelui si a coloanei vertebrale.

Dormitul pe lateral
Cei care dorm pe o parte, de obicei cu genunchii indoiti, sufera mai rar de dureri ale spatelui. Este insa important sa folositi o perna mai mare, care sa tina capul intr-o pozitie perfect aliniata cu coloana vertebrala, in caz contrar avand sanse mari sa capatati dureri de gat.

Dormitul pe burta
Desi dormitul pe burta poate reduce uneori din durerile de spate, in timp, acesta ese cel mai prost obicei pe care il poti avea. Dormitul pe burta, pe langa faptul ca respiratia poate fi ingreunata, aduce cele mai mari riscuri. Dormitul pe burta pune o presiune mare pe organele interne si tine coloana intr-o pozitie nu tocmai corecta. De asemenea, gatul va sta intotdeauna intors, ceea ce face ca alinierea cu sira spinarii sa fie complet incorecta. Mai mult, presiunea pusa pe nervi va cauza diverse 'intepaturi' care pot afecta somnul.

Articole Recomandate :





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu