luni, 6 noiembrie 2017

Despre Vise

 Despre Vise - Stiati ca ...

- Toata lumea vede visuri, cu exceptia unui numar foarte mic de oameni care sufera de boli mintale rare.
- Omul care si-a pierdut vederea, vede aceleasi vise ca toti ceilalti. Un om orb din nastere, de asemenea, are vise, dar ele nu sunt asemanatoare cu ale noastre: mai degraba, o reprezentare vizuala a mirosurilor, sunetelor si senzatiilor tactile.
- Barbatii si femeile vad vise diferite si le simt in mod diferit. Barbatilor le plac mai mult visele despre alti barbati, iar femeilor – egal despre barbati si femei.
- Tot ce visam, am vazut candva in realitate si am uitat despre aceste fapte. Chiar monstrul din cosmarurile noastre nu a fost conceput de creier, ci alcatuit din fragmente de amintiri.
- 12% din oameni vad doar vise in alb si negru. Restul 88% – in culori.
- Caderea unui dinte este unul dintre cele mai raspandite cosmaruri din Europa. De asemenea, din lista fac parte hartuirea din partea cuiva sau ceva, esecul la examen si intarzierea la un eveniment important.
- In vis ne aflam intr-o stare paralizata: glandele produc substante care stimuleaza visul, iar in maduva spinarii sunt trimise semnale de relaxare musculara cu oprirea lor ulterioara.
- Cu toate acestea, in vis putem retrai sentimente foarte reale. De exemplu, foamea sau setea. Aproape toti sunt capabili sa simta in orice vis, in afara de cosmaruri, excitatie sexuala.
- Fostii fumatori vad vise mai colorate decat cei care inca fumeaza sau nu au fumat niciodata in viata. Visul cel mai colorat si mai teribil al celor care au renuntat la fumat are loc atunci cand ei viseaza ca au aprins o tigara si sunt disperati din cauza acestui fapt.
- Dupa 5 minute de stare de veghe, noi uitam jumatate din visele vazute. Pentru a uita complet continutul somnului, avem nevoie de 10-13 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu